torsdag 1 mars 2012

fondant? Det låter gott!


Här om dagen gjorde jag mat till familjen. Som vanligt tog jag mej vatten över huvudet och tänkte ut en maträtt som jag inte ens visste vad det var. Konstigt nog blev allt riktigt lyckat. Jag fick till en utsökt efterrätt, en så kallad choklad fondant. Har aldrig hört ordet fondant tidigare men nu vet jag vad det är. Det är gott.


Till choklad fondant för 4 personer behöver du:
75 g smör
2 msk socker
1 helt ägg och 2 äggulor
80 g mörk choklad
2 msk vetemjöl

Gör så här:
Vispa smör och socker. Vispa sedan i äggen ett i taget.
Smält chokladen och rör ner den i smeten, tillsätt sedan mjölet.
Smörj 4 formar (går utmärkt att använda en muffins plåt) med smör och skeda upp chokladsmeten.
Grädda på 200 grader i 6-7 minuter, fondanten skall vara lös i mitten.
Vänd formen  upp och ner och servera chokladfondanten med apelsinskivor och en klick glass.

2 kommentarer:

  1. Omg... chkoladfondant... I WANT!

    SvaraRadera
  2. Chokladfondant är så ljuvligt gott! och du tjejen, vilken fin blogg du har! Hittade just hit!

    Rebecca på hallonsemla.devote.se

    SvaraRadera