×
Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

Mm mm mmm! Hade lite extra tid att sätta på maten här om dagen så då blev det en potatis- och purjolökssoppa till lunch! Len i smaken och passligt mättande med ett hårdkokt ägg till. Det passar alldeles utmärkt med soppa såhär i kyligare tider - att sitta inne och njuta medans andra springer ute i snöslasket.


Potatis- och purjolökssoppa
- för 4 personer

5-6 potatisar, 2 gula lökar, 1 purjolök, 1 liter buljong, 1 dl grädde, salt, vitpeppar

Skala och skiva potatisen i mindre bitar. Hacka löken. Låt potatis och lök puttra i en kastrull under tiden du tvättar och hackar purjolöken. Lägg ner även den i kastrullen. Tillsätt sedan buljongen och koka upp. Häll ner grädden och koka tills potatisen är mjuk. Ta av från spisen och mixa slätt. Smaka av med salt och vitpeppar. Voila!

Inga kommentarer

Copyright © the GlassbergCREATED BY ThemeShine