Under en helg hemma ville brorsbarnen baka.. eller så var det jag som ville baka med dem - endera. Hur det än var blev det muffins i de nya formarna formade som lerkrukor. Tyckte det var urfyndiga muffinsformar som jag hade känt mej tvungen att införskaffa en gång..
Det var roligt att göra men nästan lite för sött för att äta. Alltså sockersött - choklad och florsocker och hela faderullan...
Gossen skulle ha den randiga.
4 msk kakao, 1 dl vatten, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 tsk
salt, 2 tsk vaniljsocker, 100 g smör, 1,5 dl socker, 2 st ägg, 200
g mörk choklad
Koka upp vattnet och rör ner kakaon. Medan det svalnar Blandar du
mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. Vispa smör och
socker i en annan skål och tillsätt sedan äggen ett i taget.
Blanda därefter ner det i med de torra ingredienserna väl. Hacka
chokladen och rör ner det med kakaon och vattnet, därefter blandar
du även ner det med de andra ingredienserna. Fyll 12 muffinsformar
och ställ i ugnen 20 minuter på 175 grader.
Frosting:
60 g smör, 4 dl florsocker, 100 g philadelphiaost, 1 tsk
vaniljsocker, 0,5 dl kakao, 1 msk kaffe
Till chokladfrostingen blandar du alla ingredienser i en skål och
vispar sedan med elvisp tills du har en fin frosting. När muffinsen
svalnat kan du dekorera med frosting och kaktus!
Inga kommentarer