torsdag 5 november 2015

STORMIGT KARDEMUMMA- & KANELKAFFE
November är här, har du hört på maken. Fast jag fixar julkort och julklappar allt vad jag hinner och höst löven börjar blekna, så är det nog höst lite till va?

Och vilken storm det är ute, som de regnar och blåser. Det vet jag att det gör, för jag kom just hem med cykel. Jag har aldrig gillar när det stormar, men nog var det lite mysigt att va ute i rusket ändå. När man nu vet att det väntar en varm filt inne, något varmt att dricka och lite choklad. För ibland måste man vara ute i lite regn för att veta hur sjukt bra man har det där hemma i sitt lilla, ombonade rum!

Men det var inte bara storm ute, livet kändes också lite som storm idag. Sådan tur då att man kan ringa mamma som säger att man måste hållas inne ikväll och bara göra roliga saker. En klok dam <3

 
En sådan rolig sak kan vara att brygga en varm kopp kardemumma- & kanelkaffe. Det är något som passar fint i höstrusket med sin rätt kryddiga smak. Kaneldoften gör också jul längtan om än värre (vilket är en bra sak!).

KARDEMUMMA- & KANELKAFFE 

Mät upp kaffe pulver i filtret som vanligt och strö sedan över ca. 1/2 tsk kardemumma och 1/2 tsk kanel. Koka upp kaffet och du får ett härligt höstkaffe med en liten känsla av jul!


Du kan också pröva något av mina tidigare kaffetips:
Jordnötslatte
Punchpralin frappe
Citron- och honungsfrappe
Kokosfrappe

2 kommentarer: