fredag 15 januari 2016

Varm och kryddig apelsinglögg


Jag kan inte få nog av att hålla en varm kopp i handen denna årstid. En varm kopp kaffe, en varm kopp chai te eller glögg utav något slag. Här har jag gjort en kryddig apelsinglögg som blir alldeles ljuvlig kryddig med lite grann ingefära och en nypa pepparkorn. Dessutom blir jag alldeles nostalgisk, för apelsinglöggen påminner om någon efterrätt vi brukade få som små.

KRYDDIG APELSINGLÖGG, 3 koppar
5 apelsiner, 1 msk riven ingefära, 1 dl vatten, 4 tsk honung, 1 krm malen kardemumma, 10 svartpepparkorn

Dela apelsinerna i halvor och pressa saften ur dem. Skala och riv en bit färsk ingefära och sätt tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt det sedan stå och dra i ca. 10 minuter. Sila bort pepparkorn samt överflödigt fruktkött. Värm glöggen och drick!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar