lördag 12 november 2016

Farsdag: Mandeltryfflar med flingsalt




Farsdag närmar sej med stormsteg, har du någon present ännu? En påse lakrits fungerar väl varje år men om du vill lyxa till det lite extra kan du göra ditt eget godis, det hinner du än! De här mandeltryfflarna går att fixa ihop i ett nafs och är så, så gott till en kopp kaffe. (Jag kan också intyga att dessa  går hem hos farsgubben, eftersom han just hade födelsedag och fick dem till present redan då).



Mandeltryfflar med flingsalt (20 st)

  • 1 dl mandelsmör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl lönnsirap
  • 1/4 tsk vaniljsocker
Dekoration: Mörk choklad (70%), flingsalt + kokos/mandelflarn

Gör så här:


(Börja med att göra ditt eget mandelsmör, superlätt! eller så köper du färdigt, det går också) Blanda samman ingredienserna till en jämn massa och rulla ca. 20 bollar, ställ svalt. Smält chokladen i vattenbad och doppa därefter mandelbollarna i, strö över kokos / flingsalt. Låt stelna i kylskåpet (och ät därefter upp allihop på en och samma gång eller ge bort).


Sedan är det dags att slå in presenten. Sök fram en lagom stor låda, täck in den med bakplåtspapper på insidan och placera tryfflarna fint inuti. Glad farsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar