×
Lilla jul & Kladdkaka med zucchini

Lilla jul & Kladdkaka med zucchini

Hur firar du lilla jul? Eller firar du ens? Det var alltså igår, lördag, kvällen före första advent som man firar och typ får sin chokladkalender (om man nu skulle få en!)

Som små satt vi barn fram varsin sko i hallen där lilla-jultomten kom och gömde godis under kvällen. Kanske var vi de ända som gjorde så (och gör), ingen aning? I år kom det dock inget godis i min vinterkänga men i brorsbarnens kom det desto mer. Jag tycker fortfarande det här är en supertrevlig tradition och kommer nog fortsätta med den för alltid. Så mysigt att sitta och spana på tomten i fönstret.. även om det alltid förblir ett mysterium när och hur han smiter in med godiset.


Men nog med jul för stunden.. Tidigare lovade jag att återkomma med recept på en supergod choklad kladdkaka med zucchini. Jag använde samma recept på ett ungefär som botten till denna maffiga chokladtårta.

Receptet hittade jag hos madebymary, som gjorde sin variant vegansk - kika in!


Kladdkaka med zucchini

  • 4 dl socker, 4,5 dl vetemjöl, 1 dl kakao, 1 krm flingsalt, 3 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 100g mörk choklad, 4,5 dl riven zucchini, 1,5 dl smält smör, 1 dl kaffe

Blanda de torra ingredienserna. Smält chokladen över vattenbad och blanda sedan ner zucchini, kaffe och smör. Vänd ner med de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Häll upp på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i 20-30 minuter (den skall vara lite kladdig inuti). Låt svalna.

Chokladfrosting: 

  • 300 g rumstempererat smör, 200g mörk choklad, 1 msk florsocker

Smält chokladen över vattenbad, låt svalna. Vispa smöret fluffigt och tillsätt sedan den avsvalnade chokladen lite i taget. Tillsätt slutligen florsockret och vispa till en jämn frosting.

➝ Bred ut frostingen på den avsvalnade kakan. Om du vill, pudra över lite kakao och dekorera med krossade valnötter och .

Inga kommentarer

Copyright © the GlassbergCREATED BY ThemeShine