torsdag 24 november 2016

Monthly makers: metallDå var det dags för månadens monthly makers som den här gången hade temat metall. Jag fixade blomkrukor till tre små hyacinter, så nu pryder en rosa och två små vita blommor vårt köksbord. Den ljuvliga doften har redan börjat sprida sej.. få se om de håller sej ända till jul, ehh.

Till detta DIY behöver du:


1. SNÖRE
Jag använde tre olika snören i varierande tjocklek och färg. Två hade jag hemma.. men det tjockaste repet kunde jag inte låta bli att skaffa när jag egentligen gick för att handla lim.

2. KONSERVBURKAR
Här är själva metallen, gamla konservburkar i olik höjd och storlek.

3. LIM
Jag använde ett snabbtorkande superlim för att fästa ändorna. Däremellan använde jag ett kontaktlim som klistrar fast i de flesta ytor (bl.a metall då).


Jag började med att fästa ena trådänden med superlim (akta så att inte fingrarna också lämnar dit), sedan var det bara att börja snurra snöret runt konservburken. Snåla inte med limmet, snurra snurra snurra. När du är klar, fäst andra trådänden med superlim - klarrrt!

Nu skall bli spännande att se var alla andra knåpat ihop denna månad!

16 kommentarer:

 1. Jäklar vilken smart idé! Så snyggt och enkelt och bra beskrivet!
  Och konstigt nog gav det mig en ny DIY-idé. Nu vet jag hur jag ska fixa till kattens klösträd så att det håller. Tack! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, vad kul om du gillar!
   Vilken bra idé, blir säkert riktigt uppskattat av katten :D

   Radera
 2. men såklart är det ju sådär jag ska göra!!! jag har så himla mycket fula konservburkar med halvvissna växter i och det är så deppigt att se på medans det här ju var jättefint!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul om du blev inspirerad! Det skall du göra, de tar inte så värst länge att fixa ihop och är lätt bara man har ett bra lim :)

   Radera
 3. Åhh shit vad snyggt!! Såg typ såna här på Konstfacks julmarknad igår också haha! Men dina är finare :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. tackar! Haha vad kul, ja jag är nog säkert inte först ut med detta pyssel :D

   Radera
 4. Så himla fint!! Funderade faktiskt om jag skulle göra något med konservburkar den här månaden. Fint nu inför julen :) Men funkar såklart hela året också :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Ja man får bara byta ut blomma efter årstid så går de å ha året runt :D (för ena hyacinten håller redan på att vissna :´( )

   Radera
 5. Så fint! Gillar att det är lite grövre snöre! Det är kanske såhär jag ska ha hyacinterna i år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack ska du ha, kul om du blev inspirerad! jo, jag är helt förälskad i det grövsta snöret - måste komma på mer att pyssla av det :)

   Radera
 6. Vad snyggt det blev med garnet!

  SvaraRadera
 7. Jättefint! Är besatt av snören så jag skrattade lite för mig själv när jag läste att du köpte repet när du egentligen skulle handla lim...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! hehe, ja så kan det gå - farligt att gå i butiker, man hittar så mycket fint ibland :D

   Radera
 8. Så fint och smart återbruk! Det gör så ont i mig varje gång jag måste slänga en konservburk, men jag har aldrig kommit på nåt bra sätt att pimpa dem. Ska definitivt prova detta! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är ju gjorda i ett hållbart material så perfekta att fixa något nytt av! Va kul om du blev inspirerad :)

   Radera