fredag 30 december 2016

2016, året som gått


Januari

Januari började med plättkalas. Jag gick på picknick i -25 grader samt började på praktik där jag illustrerade 24/7.

Februari

I februari bakade jag big-mac-fastlagsbullar och firade alla-♥-dag med bakelser. Jag illustrerade choklad- och kaffemolekyler samt åkte in till tågstationen för att hämta min kille och vägrade lämna tillbaka honom till tåget några dagar senare.


Mars

I mars tipsade jag om ett favorit cafe. Det var påsk och jag gjorde min ena brorson till ett kinderägg. Jag och killen var en sväng till Estland, där vandrade vi runt i gamla stan och åt gott i ett dygn + jag gjorde en film om färden. Jag spenderade mina sista minuter som 21 och firade att jag blev 22. Jag åt lösgodis hela födelsedagen och fick paket från Sverige.April

I april blev det vår och jag var på utflykt till Sveaborg. Jag designade en vägg som var 1x2m stor och tipsade om flera favorit cafen. Jag läste boken "en man som heter Ove", hade picknick inomhus och åt bananplättar hela tiden. Höjdpunkten den månaden var Helsinki coffee festival! Där drack jag kaffe i mängd och massor och hade det bra, dit tänker jag ta mej i år igen. Jag odlade också min första avokadokärna och gick på föreläsning med ingen mindre än Undebaraclara.
Maj

I maj hade jag killen på besök i storstaden igen och vi åt crossianter till frukost och solade på en klippa. Jag tipsade om ett litet blått cafe och bildbombade kaktusar från ett besök i vinterträdgården. Jag gjorde fancy smoothies med frukt längs kanten, fick 800 likes på Instagram och alla var avundsjuka. Det var restaurangdag och vi gick runt i staden och åt spännande saker. Sedan blev det sommarlov och jag tog adjö av Helsingfors.Juni

I juni blev det bra ljus och jag började fota matbilder i mängd och massor. Jag fixade kexslott med brorsbarnen och bakade själv kexdjur. Sedan fixade jag ett nytt Instagram konto där jag postade färgglada bilder på allt som jag fotade.Juli

I juli fortsatte jag att göra färggranna smoothies. Jag körde iväg till en kompis sommarstuga och vi hade photoshoot till hennes portfoliosida. Jag gjorde melondrink, målade, visade min fotostudio och berättade att jag är ut och går i skogen mest hela tiden.


Augusti

I augusti hade vi världens mest idylliska dag på sommarstugan. Jag hade husdjur i en vecka, njöt av sommaren och var på tre rätters lunch i skärgården. Det var kräftskiva och jag gjorde blåbärsallad. Jag fixade ännu mer smoothies, gjorde hallonblads te och var med i monthly makers.


September

I september sa jag inte så mycket här men det hände desto mer. Jag var en vecka till Italien och packade flyttlådor fulla. Jag flyttade in med killen i en tvåa och blev därmed österbottning igen.


Oktober

I oktober gick jag fotokurs och blev banne mej 100 gånger bättre på att fota. Jag firade årsdag med killen och gav mina bästa picknick tips. Jag gjorde kanelbulle smoothie, äppelpaj smoothie och super duper grön smoothie. Jag tipsade om en del andra recept, om mina favorit poddar och hur man bäst jobbar hemifrån.
November

I november var det allhelgona, jag bakade massor t.ex mandeltryfflar, cheescake i äpple och en maffig tårta. Jag såg den första snön, sydde en dyna och mindes tillbaka till Italien.
December

I december dekorerade jag pepparkakor och pysslade ihop glittrigt granris. Jag firade självständighetsdagen med kaffe och bal. Det var mycket julstök, klappar skulle paketeras in och 24:e december kom utan förvarning.

2 kommentarer:

  1. Vilka otroligt fina bilder du tar! Haha så fint "fick 800 likes och alla blev avundsjuka". Älskar stinget i den meningen! Queen!

    SvaraRadera