×
Ett glasskalas!

Ett glasskalas!


I helgen ordnade jag glasskalas, vilket gör mej aningen osäker på om jag fyllde 3 eller 23. Hursomhelst, jag kan inte fixa kalas utan extra allt och hade hängt upp vimplar i köket samt dukat fram glasstrutar, alla sorters strössel och massor av choklad- och kolasås.

Glassen blev verkligen uppskattad. Att bjuda på glass, förutom att det är gott, är så bra eftersom det går supersnabbt att svänga ihop, ingen glassmaskin behövs och det går att förbereda flera dagar innan. När det väl är dags för kalas är det bara att plocka fram alltihop = helt stressfritt. Dock måste man komma ihåg att glassen behöver stå fram en stund på förhand så att man kan skopa upp fina glassbollar. Min egen favorit blev den med citron och lemoncurd, så syrlig och god. Det var också min brorsons favorit.. enda tills han skulle åka hem och utbrast "allt var gott förutom citronglassen!". Jaja, så kan det gå.


Glass med hallon och kladdkaka

Du behöver: 5 dl grädde, 1 burk sötad kondenserad mjölk, 2-3dl hallon, 1/2 kladdkaka, 1/2 tsk vanilj
Gör såhär: Vispa grädden. Rör ner den kondenserade mjölken, hallon och smula ner kladdkakan. Lämna lite hallon och kladdkaka till att dekorera på toppen. Ställ i frysen i minst 6 timmar, ta fram glassen en halvtimme innan servering.

Citronglass med vitchoklad

Du behöver: 5 dl grädde, 1 burk sötad kondenserad mjölk, 1 burk lemon curd, 1 citron, 100g vitchoklad, 1 dl kokos
Gör såhär: Vispa grädden. Pressa saften ur citronen och hacka vitchokladen i bitar. Rör ner den kondenserade mjölken, lemon curd, citronsaft, vitchoklad och kokos i grädden. Lämna lite av alla ingredienser till topping. Ställ i frysen i minst 6 timmar, ta fram glassen en halvtimme innan servering.


Mangoglass

Du behöver: 5 dl grädde, 1 burk sötad kondenserad mjölk, 1 mango, 3 burkar (ca. 3dl) mangopure (babymat), 1/2 tsk gul karamellfärg
Gör såhär: Vispa grädden. Skiva mangon i bitar. Rör ner den kondenserade mjölken, mango, mangopuré och karamellfärg i grädden. Lämna lite mango och puré till toppen. Ställ i frysen i minst 6 timmar, ta fram glassen en halvtimme innan servering.

Nice cream med banan och jordnötssmör

Du behöver: 7 bananer, 3 msk jordnötssmör, 2 msk kakao, chokladsås, 6 st reesés (3 förpackningar)
Gör såhär: Skala och skiva bananerna, mixa dem sedan till en jämn massa. Skiva reesés i bitar. Rör ner jordnötssmör, kakao och ungefär hälften reesés med bananerna. Ringla över chokladsås och dekorera med peanut butter cups.



8 kommentarer

  1. Men hallå - världens bästa typ av kalas!!! Så himla fint dessutom :)

    SvaraRadera
  2. Men guuud vad gott allt ser ut, vill prova alla recpeten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså egen glass är verkligen mums, pröva!

      Radera
  3. Åh wow, vilket helt otroligt kalas! Blev väldigt sugen på precis alla glassar, så detta sparar jag för framtida födelsedagsfiranden. Nästa träff får du stå för fikat! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vad kul, glass är perfekt för födelsedagar! Och absolut kan jag stå för fikat, jag fixar frysen full meddetsamma och tvingar hit er på träff nummer 2! :D

      Radera
  4. Alltså åh, det ser så fint och gott ut! Nu har jag tre nya glassmaker att prova i sommar, perfekt :D Älskar för övrigt det receptet med kondenserad mjölk och grädde, min favorit är att blanda ner fläderkoncentrat och jordgubb- eller hallonpuré :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! och vad goott det låter med både fläder, jordgubb & hallon, riktigt somrigt också!

      Radera

Copyright © the GlassbergCREATED BY ThemeShine