
SPRÖDA KOKOSKEX:
125 g smör, 1dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 1 ägg, 4 dl potatismjöl
- Rör
samman smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget. Rör slutligen ner
potatismjölet och knåda degen lätt. Gör små bollar (ca 50 kakor) och
ställ på en plåt, platta ut dem lite grann. Gör små öron av deg till kaninkakorna. Grädda ca 10 minuter i 175°C.
VIT GLASYR:
Florsocker, kokosmjölk
-
Mät upp ca. 2dl florsocker i en skål och tillsätt några matskedar
kokosmjölk. Rör om ordentligt och tillsätt mer kokosmjölk efter behov. Glasyren
skall inte vara för torr och inte för lös, känn efter så att du får
en lagom konsistens. Doppa därefter de avsvalnade kexen i glasyren och
låt stelna. (Gör mer glasyr varefter om det inte räcker till, bättre än
att göra för mycket glasyr till en början som sedan stelnar i skålen)
SVART DEKORATION:
1-2 st Kick lakritskola
- Värm
lakritskolan några sekunder (ca 5 sek!) i mikro för att få den mer lättarbetad. Knåda
sedan ihop lakritskolan till en bra konsistens och forma till små bollar,
kryss och cirklar. Du kan även kavla ut degen och trycka ut t.ex. rundlar. Dekorera därefter djuren!
Inga kommentarer