Här är den där ljuvliga blåbärssalladen jag nämnde tidigare! Sådan fin kombination med blåbär, mögelost och vinägrett - mums

500g skärgårdsbröd, en klick smör, salladsblad (gärna olika sorter), 1-2 äpplen, 1/2 paket blåmögelost, 2dl trädgårds blåbär
Skiva upp skärgårdsbrödet i tärningar - stek dem sedan i smör på svag värme tills du får krispiga krutonger. Skiva sallad samt äpple i mindre bitar och lägg upp på ett serveringsfat. Strö över blåmögelost, trädgårds blåbär och skärgårds krutongerna.
BLÅBÄRSVINÄGRETT:
1dl blåbär (jag använde finska blåbär här, direkt ur skogen), 1dl rapsolja, 2tsk honung, 2tsk vitvinsvinäger, salt
Mixa blåbären och tillsätt övriga ingredienser, rör om till en jämn vinägrett. Ringla över salladen eller häll upp i en skild serveringskål.
Inga kommentarer