Helgfrukost <3. En perfekt höst- samt helgfrulle - tjocka pumpaplättar dränkta i lönnsirap. Hälsosamt för själen om inte annat och ett utmärkt sätt att använda myskpumpa (butternutpumpa).
Jag gjorde pumpapuré av en hel myskpumpa så det lämnade en hel del över till ännu en plättsats eller till att testa någonting nytt. Jag funderar starkt på att pröva pumpaglass som Evelinas Ekologiska har gjort, ser lite för gott ut!

Pumpapuré
- 1/2 myskpumpa
- 1/4 dl vatten
Skala och skiva pumpan i mindre bitar, ta bort kärnorna (men spara och rosta dem senare!). Lägg pumpa bitarna och vattnet i en kastrull och koka på svag värme i ca. 30 minuter, rör om med jämna mellanrum. När pumpan är mjuk, mixa till en jämn puré och låt svalna.
Pumpaplättar
- 3 ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl pumpapuré
- 1/2 dl smör
- 4 dl mjöl
- 2 msk socker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk kanel, 3/4 tsk salt, 1/4 tsk nejlika, 1/4 tsk ingefära
Vispa kall pumpapuré, ägg, mjölk och smör. Mät upp och blanda ihop de torra ingredienserna i en skild skål, vispa därefter ner i smeten. Stek plättarna tills de är genom gräddade och servera med lönnsirap / pekannötter / vaniljglass eller alltsammans.
Men lägg aaaav så gott det låter!
SvaraRaderaDet var lite för gott, matkoma var ett faktum ;D
RaderaMen mums! Så sjukt proffsiga de ser ut dessutom ;)
SvaraRaderaNämen tack! Smeten var rätt tjock så det var lätt att få till höga, fluffiga plättar (:
Radera