×
Pumpaplättar med lönnsirap och valnötter

Pumpaplättar med lönnsirap och valnötter


Helgfrukost <3. En perfekt höst- samt helgfrulle - tjocka pumpaplättar dränkta i lönnsirap. Hälsosamt för själen om inte annat och ett utmärkt sätt att använda myskpumpa (butternutpumpa).


Jag gjorde pumpapuré av en hel myskpumpa så det lämnade en hel del över till ännu en plättsats  eller till att testa någonting nytt. Jag funderar starkt på att pröva pumpaglass som Evelinas Ekologiska har gjort, ser lite för gott ut!



Pumpapuré


Du behöver:
1/2 myskpumpa, 1/4 dl vatten

Gör så här:
Skala och skiva pumpan i mindre bitar, ta bort kärnorna (men spara och rosta dem senare!). Lägg pumpa bitarna och vattnet i en kastrull och koka på svag värme i ca. 30 minuter, rör om med jämna mellanrum. När pumpan är mjuk, mixa till en jämn puré och låt svalna.



Pumpaplättar


Du behöver:
3 ägg, 
2 dl mjölk, 2 dl pumpapuré, 1/2 dl smör, 4 dl mjöl, 2 msk socker, 2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk kanel, 3/4 tsk salt, 1/4 tsk nejlika, 1/4 tsk ingefära

Gör så här:
Vispa kall pumpapuré, ägg, mjölk och smör. Mät upp och blanda ihop de torra ingredienserna i en skild skål, vispa därefter ner i smeten. Stek plättarna tills de är genom gräddade och servera med lönnsirap / pekannötter / vaniljglass eller alltsammans.




4 kommentarer

  1. Men lägg aaaav så gott det låter!

    SvaraRadera
  2. Det var lite för gott, matkoma var ett faktum ;D

    SvaraRadera
  3. Men mums! Så sjukt proffsiga de ser ut dessutom ;)

    SvaraRadera
  4. Nämen tack! Smeten var rätt tjock så det var lätt att få till höga, fluffiga plättar (:

    SvaraRadera

Copyright © the GlassbergCREATED BY ThemeShine