
Jag fixade två tårtbottnar i 18cm form, en choklad- och en sockerkaka. Jag använde först samma recept till båda men minskade på mjölet och tillsatte kakao i chokladbotten.. men ojoj vilken katastrof. Chokladbottnen blev dubbelt större, svämmade över formen och brändes i ugnen. Den vita kakbotten blev tvärtom, platt som en pannkaka och kladdig hur länge jag än gräddade. Näe, jag fick göra om och göra rätt.

När jag väl hade två kakbottnar, en vit och en brun, var det dags att montera kakan. Jag delade varje botten i två och varje del skivade jag sedan ut i fyra ringar. Jag hade gjort en mall av ett ritpapper, så ringarna blev samma tjocklek. Därefter bytte jag plats på ringarna, den mellersta och innersta ringen från den vita kakan placerade jag i den bruna kakan och tvärtom - så det blev randiga kakbottnar helt enkelt. Dessa bottnar radades slutligen på varandra, i fyra lager, med varannan vit kant ytterst och varannan brun. Då får man rutmönster när man skivar upp kakan! Som fyllning hade jag en vitchoklad ganache i ett tunt lager, en fyllning som inte direkt syns men binder ihop bottnarna lite. Utanpå hade jag samma chokladglasyr som på förlovnings tårtan.

Schackrutig tårta behöver inte vara svårare än så (bara man lyckas med kakbottnarna hehh)!

Fler tårtor:
→ Planera en tårta→ Förlovningskalas med maffig tårta
→ Chokladtårta med vimplar på toppen
Gud så fin! Har också sett ett klipp om hur man gör en sån tårta och är väldigt sugen på att testa själv. Kanske till sonens födelsedag. Kram
SvaraRaderaTack! Ja, det var riktigt kul att fixa ihop den så hoppas du hittar ett tillfälle att pröva! :)
SvaraRadera