
Müslistängerna blev farligt goda. Lite smuliga förstås, 5% ligger på bordet när man är klar men det måste man väl räkna med när de består av så mycket frön. Något som gör det mindre smuligt och snyggt är att vira lite bakplåtspapper omkring.


Müslistänger med pumpafrön
Du behöver: 5 dl havregryn, 3/4 dl pumpakärnor, 1/4 dl linfrön, 2 dl solrosfrön, 1/2 dl kokosflingor, 1 1/2 dl jordnötssmör, 2 msk kokosolja, 1/2 dl lönnsirap, 25 dadlar.
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn och alla frön på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca. 15 min, rör om nu som då. Ställ in kokosflingorna de sista fem minuterna. Smält samman jordnötssmör, kokosolja och lönnsirap på svag värme. Finhacka dadlarna i bitar. Blanda alla ingredienser väl i en stor bunke. Täck en form, ca 20x20 cm med bakplåtspapper, fyll den med müslismeten och platta till ordentligt så att stängerna sedan håller ihop. Ställ formen i frysen en halv timme, skiva sedan upp müslistängerna med av vass kniv. Klart!
Inga kommentarer