Den här gången när jag bakade chokladbollar gjorde jag tre sorter samtidigt. Återkommer med recept på de två andra en ny dag. Jag trodde det var ett smart drag att fixa så många chokladbollar på en gång, då räcker det länge tänkte jag... men hade visst inte räknat med att man måste ta en av varje varenda gång man går till frysen... så det tar slut precis lika fort som om jag bara hade slängt ihop ett recept - typiskt.

Här är alltså dadelbollar med tranbär. Det är ett rätt enkelt recept på dadelbollar, men för att få det lilla extra rullade jag dem i kokos och torkade tranbär. Man kunde bra ha rört ner tranbär i smeten också, något som jag själv har lagt bakom örat till nästa gång.

Dadelbollar med tranbär
Du behöver: 1 dl cashewnötter, 1 dl skalade mandlar, 12 st dadlar, 1 msk kakao, 1,5 msk kokosolja. Att rulla i: 1 dl kokosflingor, 1 dl torkade tranbärGör såhär: Lägg cashewnötterna i en matberedare och mixa jämnt. Tillsätt dadlar, kakao och kokosolja och mixa till en jämn massa. Skiva tranbären i mindre bitar och blanda bitarna med kokosflingor på ett fat. Forma dadelmassan till runda bollar och rulla i blandningen av kokosflingor och tranbär. Låt stå kallt.
Inga kommentarer