×
Sy en haj handduk

Sy en haj handduk

Haj handduk

En annan regnig sommardag fixade jag ihop några födelsedagspresenter, bland annat en haj handduk. En sak som går rätt snabbt att sy och blir riktigt gulligt. Handduken kan användas ungefär som en badrock, den går alltså att hänga över huvudet och vira in sej i.
Haj handduk
Den här handduken skulle allt ha varit användbar vid alla strandbesök i sommar. Jag såg faktiskt en hel del småttingar som vandrade om kring i haj handdukar på stranden. Kanske var det de som inspirerade mej till den här födelsedagspresenten. Nedan får även du veta hur man kan fixa en egen.

Det här är också mitt bidrag till sypeppen i augusti. Läs mer om sypeppen här, ifall du också vill delta!
Haj handduk

Sy en haj handduk

Du behöver:

En liten handduk och en stor i samma gråa nyans, en bit vitt bomullstyg att sy vassa tänder av och två svarta knappar till ögon.

Gör såhär:

1. Mät ut en rektangel (23 x 33 cm) på den lilla handduken, låt ena långsidan gå längs handdukens kant och klipp ut. Rita upp två likadana fenor (ca. 23 cm på höjden) och klipp ut.
2. Placera fenorna ovanpå varandra och nåla. Sy med rak söm längs kanten, lämna en öppning nertill. Vänd sedan rätsidan utåt.
3. Lägg fenan i ena hörnet på rektangeln. Vik sedan rektangeln på mitten, så att fenan hamnar mellan. Nåla kanterna.
4. Sy med rak söm längs två sidor, som på bilden. Nu sitter även fenan fast i huvan.
5. Sy en liten söm snett över i ena hörnet av huvan. Sömmen skall inte gå över fenan, bara över rektangeln. Detta steg är inte nödvändigt, men ger lite stadga åt fenan när haj handduken är på.
6. Dags att fixa vassa små tänder. Här går det att använda olika slags tyg, själv använde jag en bit vitt, bomullstyg som fanns hemma. Det är bara att rita upp en rad med tänder, triangel bredvid triangel. Lägg till ca. 1 cm sömsmån och klipp ut. Nåla rätsida mot rätsida. Sy ihop tänderna med rak söm och sicksacka kanterna. Vänd rätt väg, ta hjälp av ett spetsigt föremål för att trycka ut hörnen. Stryk sedan för att få jämna och fina tänder.
7. Nåla fast tandraden i handduken, i motsatt sida till fenan. Sy fast med rak söm.
8. Nåla fast huvan i mitten på den stora handduken, sy fast med rak söm.
9. Sy fast två knappar till ögon för hand. Sedan är haj handduken klar!

4 kommentarer

  1. Ooooh, häftig!! Måste spara denna beskrivning, kan nog bli en haj här framöver!:D

    SvaraRadera
  2. Vad kul! Sej till om det blir en haj och du visar upp den någonstans :)

    SvaraRadera

Copyright © the GlassbergCREATED BY ThemeShine