torsdag 25 juni 2015

Kaffekonst

 
Jag tänker på kaffe lite för mycket nuförtiden tror jag. Hade inget annat på hjärnan idag när jag fick lust att göra mönster, så det kan gå. Fast det passade riktigt bra nu när Monthly Makers tema är just mönster, då vill jag också vara med. Sej hej till mitt mönster, hej hej.


Tänker även tipsa om tre kafferecept som bör prövas inom snar framtid:
- Atilios Islatte med kokos och lavendel är ett måste. Kokos är underbart och iskaffe likaså, det här är redan succé och får det att vattnas i munnen.
- A beautiful mess har också gjort iskaffe, eller frappe som det så fint heter. Det här var ett väldigt enkelt recept så nu har vi ingen orsak att inte göra iskaffe i mängd och massor!
- Sedan har jag länge velat lära mej att göra Cappuccino, om man ska tro arla går det ju på tre blanka sekunder. Lite skummad mjölk och lite espresso senare är man klar. Hur man sedan gör mönster i mjölkskummet tar vi en ny dag.

På återseende, jag skall gå och brygga en kopp mörkrostat nu!


10 kommentarer:

 1. Fan nu blev jag också sugen på kaffe... :P Snygg tolkning av temat i alla fall, det skulle vara jättefint som presentpapper tänker jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj smittar det av sej ;D
   ja det har du rätt i, vad roligt om man hade gjort sitt eget presentpapper - nu måste jag fundera hur man gör!

   Radera
 2. Jättefint! Önskar att jag också begrep mig på något datorprogram som kan göra fina mönster. Fattar inget av Adobe Illustrator eller vad det nu kan vara. Verkar så himla kul att hålla på och prova sig fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, det är illustrator jag har använt mej av. Finns massvis att lära sej via nätet, börja illustrera något simpelt så kan du snart göra alla möjliga mönster! :D

   Radera
 3. Kaffe er alltid en god idé ;) Kjempekult mønster! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag med :D tack ska du ha!

   Radera
 4. Så jäkla fint mönster! Älskar kaffe och kaffeestetik - tycker du ska trycka dessa som kökshanddukar :) Bara kaffebönorna i sig är så grymt snyggt stiliserade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar - vilka fina idéer ni har, skulle vara jättekul att trycka upp kaffemönstret på något!

   Radera