söndag 25 oktober 2015

Mothly makers – Garn

Jag har nog aldrig fastnat för det här med garn, att virka och sticka har aldrig varit min grej och kommer högst troligen aldrig att bli det heller. Det tar för länge.. och den där gången jag skulle virka en mössa men det blev en basker istället - det fick helt enkelt vara ett tecken på att jag inte är skapt för att virka.
Hur som haver. Jag tycker om Illustrator och så tycker jag om stickande/virkande människor så jag gjorde därför två små tavlor som skall placeras på väggen precis ovanför där en sticktokig typ jag känner brukar sitta.

...

Den ursprungliga iden var att göra 1 tavla. Jag skulle använda bilden med stickat mönster som bakgrund och göra en fin bokstavsillustration av texten "eat, sleep, knit, repeat".. men det blev till ingenting. Hur jag än vände och vred på bokstäverna. Just som jag tänkte ge upp ville jag ännu pröva att använda vattenfärger, eftersom jag har sett så mycket fina målade citat. Men ack och ve, det blev inte heller som jag ville!

Jag fortsatte dock att måla och till sist hade jag två små tavlor utskrivna. Det är inget märkvärdigt, nej verkligen inte. En tavla med ett garnystan + lustigt ordspråk och en tavla på min vintermössa i närbild.. fast jag tror de kan passa fint i sitt nya hem, kanske möjligtvis!


10 kommentarer:

 1. Älskar din annorlunda tolkning av månadens tema! Jag misstänker att din sticktokiga vän blir riktigt glad över tavlorna - det hade jag blivit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vad kul att höra, tack! Ja, vi får verkligen hoppas det :D

   Radera
 2. Gillar verkligen illustrationen med citatet! Tror det kan bli hur snyggt som helst hos din sticktokige vän :)

  SvaraRadera
 3. Jättefina ju, tror de kommer göra sig ypperligt ihop på väggen :)

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Roligt att du fick in garntemat i tavlorna! Älskar också pudeln på sista bilden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst är pudeln ljuvlig! Den har varit min mormors och jag minns hur jag redan som liten tyckte den var så underbart söt :D

   Radera
 5. Himla kul och fin tolkning! Kommer att bli en mycket uppskattad present. :) Ps. Förjävla fin pudel, har aldrig sett nåt liknande!!

  SvaraRadera
 6. Jättefina och kul tolkning!

  SvaraRadera