tisdag 1 mars 2016

Blåbär-choklad raw cake

I helgen prövade killen och jag att göra en raw cake med blåbär och choklad. Killen fick i uppgift att mixa chaschew nötter medan jag blandade ihop allt annat. Lagom till söndagsfikan hade den stått i frysen tillräckligt länge - då fick vi trycka i oss en bit på var.




Det tog en stund att vänja sej vid smaken, men när man väl hade gjort det tyckte jag att den var riktigt god. Speciellt med lite kiwi och lime till var det superbt (och en nybryggd kaffekopp förståss!). Massvis med nötter och dadlar är dock väldigt mättande, så man nöjer sej med en liten, liten bit. Tänk så bra så räcker kakan hur länge som helst!


INGEDIENSER:

Botten: 3,2 dl cashewnötter, 15 st. dadlar, 2 msk kakao, nypa salt

Choklad lager: 2,5 dl cashewnötter (lägg i blöt), 10 st. dadlar,2 msk kakao, 1/2 tsk vaniljsocker, 1 krm kanel, ca. 1 dl vatten

Blåbärs lager: 2,5 dl cashewnötter (lägg i blöt), 10 st. dadlar, 1/2 tsk vaniljsocker, 2,5 dl blåbär

 

GÖR SÅ HÄR:

Botten: Mixa samman alla ingredienser till en kladdig smet. Tryck därefter ut det första lagret i en pajform.

Choklad lager: Lägg alla ingredienser i en skål och mixa samma till en len massa. Tilsätt mer vatten om det behövs, men använd så lite som möjligt. Ju tjockare desto bättre. Fördela därefter chokladlagret jämt över bottnen.

Blåbärs lager: Mixa samman alla ingredienser och fördela över chokladlagret. Ställ sedan i frysen över natten. Mums!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar