fredag 28 oktober 2016

två, små kaninväskor

Julen närmar sej, inte sant? Den är nog alldeles snart bakom knuten så jag har börjat fixa ihop en del klappar för att slippa julstressen. Sedan är det också dags för månadens monthly makers tema: leksaker. Det var nog just det temat som fick mej att satsa på just dessa julklappar först. 

Så vad har jag gjort - jo två, små kaninväskor. Tänker mej att de fungerar bra både att förvara saker i och att leka lite med. "Leksaker" tycker jag var ett av de lättaste teman hittills, många verkar ha tyckt tvärtom, men jag antar att mycket handlar om vilka ideér som råkar dyka upp.

Hur gick jag tillväga då? Jo, först letade jag inspiration på internetet och när jag hade en sisådär modell att utgå från var det dags att klippa ut mönster i bakplåtspapper. Därefter skulle det väljas tyg - till utsidan fick det bli ett vitt, stadigt tyg & till insidan lite tunnare, mönstrade tyger i glada färger. Tanken var först att sy fast en dragkedja också men det slutade med att öronen fick fungera som stängningsmekanism endast. Här kommer väl ändå mest förvaras rosa hårsnoddar, stenar och en och annan prinsess pryl, så det borde fungera fint.
Till det här projektet fick jag alltså gräva fram symaskinen och det var år och dagar sedan jag har sytt  något senast. Jag förstår inte varför, för nu insåg jag hur kul det är igen.

(Synd bara att det här inte var rätt sysselsättning för seriekvällar, skulle så gärna vilja ha något att pyssla med samtidigt som jag kollar tv men att ta fram symaskinen var inte bästa tänkbara ehh.. får helt enkelt fortsätta leta serie-hobby. Tips någon?)


22 kommentarer:

 1. Hur söta är de inte? Dör litegrann. De kommer bli perfekt som julklapp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så glad jag blir! Ja hoppas de uppskattas, för de tog lite tid att sy ihop :D

   Radera
 2. Så himla fina! <3 Jag vill också hitta något jag kan sitta och greja med när jag kollar serier. Sticka fungerar ganska bra, men ska jag vara helt ärlig så tappar jag lite fokus från serien. Fast säg inte det till min kille. Jag har övertygat honom om att jag visst följer med lika bra då :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! Ja visst behöver man något att greja med och sticka är ju typ den perfekta sysslan, jag är så avundsjuk på alla som kan och tycker om det för själv tycker jag sticka går för långsamt och har inte tålamod alls :D (ja förstår dej, jag försöker övertyga min kille att jag följer med fast jag somnat och det går ju sisådär x) )

   Radera
 3. Åååh! Helt underbara. Kul att kombinera funktion och leksak i samma! Hade älskat det här när jag var liten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejmen tack ska du ha, vad kul att höra!

   Radera
 4. Så fina! Nu blev jag jättesugen på att göra kaninpåsar som leksaksförvaring!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Jamen gör det, jag har sett bilder på liknande kaninväskor men utan axelrem och där man knöt ihop öronen så att påsen hölls ihop, kan ju också vara en ide :)

   Radera
 5. Gud så gulliga! Jag vill typ ha en till mig själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tihii, vem har sagt att man inte får gå omkring med en kaninväska ännu ;D jag tror man får

   Radera
 6. Men åh vad söta, världens bästa julklapp!!!:)

  SvaraRadera
 7. Kan in te få nog av kaniner & harar! Kanonfina väskor! Innovativa & roliga! Mer sånt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul, det är faktist riktigt söta djur. Tack ska du ha! :)

   Radera
 8. Helt underbara väskor! Jag vill också göra såna till jul, men blir nog lite för pilligt utan symaskin. Hm. Så himla fina i alla fall! Det blir en lycklig liten person på julafton!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja det kanske kan blir lite klurigt utan symaskin, inte omöjligt men det skulle säkert ta sin tid :D

   Radera
 9. Alltså dör på hur söta dina väskor är!!!

  SvaraRadera
 10. Jag får sån himla spritt i benen av de här väskorna. De är så jäkla söta med sina hängande öron och lite påkomna ansiktsuttryck. Älskar dem och vill ha en precis likadan väska, kanske får bli ett projekt till påsk. Tycker du kombinerat tygerna så fint också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, vad kul att höra! Javisst, det skulle vara ett bra projekt till påsk, tanken har slagit mej också - får lov att fixa fler tills dess :D

   Radera