fredag 11 november 2016

Gör ditt eget mandelsmör


Snön yr utanför mitt fönster, äntligen! Jag har avundat alla som redan fått sin stad vit, men nu var det  min tur. Nu finns det snö så det räcker å blir över <3

Sådär annars är det här bara ett litet mini inlägg: Gör det här ljuva mandelsmöret ikväll.. för du kommer behöva det imorgon! Nästan allt går åt då, men en liten gnutta lämnar över och är hur gott som helst att bre på en skiva bröd och äta till frukost.


Mandelsmör:

200 g mandel
3 msk rapsolja
1 krm salt

Gör så här:

Lägg mandlarna på en plåt med bakplåtspapper, rosta i ugnen på 200°C i 7-10 minuter. (Kika nu som då när de börjar vara klara, de bränns nämligen ganska lätt.) Ta ut och låt svalna. Mixa därefter alla ingredienser i ungefär 4 minuter, tills du har en jämn massa. Förvara i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar