fredag 21 april 2017

Monthly Makers Djur: Ballong dynaNu kan du lämna in månadens Monthly Makers bidrag som denna gång skall skapas under temat djur! Själv visste jag direkt vad jag ville svänga ihop under detta tema. Jag har inga egna husdjur för tillfället (annat än dammråttor) så att knåpa ihop något till ett riktigt djur fanns inte på listan. Därför fick jag göra en annan tolkning och bestämde mej för att sy en dyna formad som ett ballongdjur.

Om jag blev nöjd med slutresultatet är en annan femma. Jag stör mej till exempel på att använde vit tråd för att knyta ihop den, en tråd som nu lyser med sin närvaro. Kudden blev nog inte så fin som jag hade tänkt mej heller, men som min pojkvän uttryckte sej "sådär ser ju ballongdjur ut, vad hade du väntat dej?". Ingen aning. Men visst börjar jag gilla den mer och mer, än så länge får den trängas i soffan med alla andra kuddar.Så hur gör man då en egen ballongdyna? Jo, klipp ut en tygstycke på ungefär 157x12cm (det där beror ju på hur stor hund du vill ha förstås). Vik tygstycket på mitten, rätsida mot rätsida och sy en söm längs med kanten. Vik rätsidan utåt, nu borde du ha en lång tub. Knyt och sy ihop tuben i ena änden och fyll sedan på med bomull. Du börjar alltså med nosen och när den är fylld med lagom mycket bommull är det bara att knyta ett snöre runtom igen. Fortsätt på samma vis tills du kommer till svansen. Du kan behöva sy några stygn vid öronen, halsen och benen för att de skall hållas åt rätt håll och sitta tätt ihop.

Monthly Makers är utmaningen för dej som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dej att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I april är temat djur och Mikaela är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/2 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är  Alicia,  Beatrice ,  Elsa,  Emilia,  Fredrika,  Jessica,  Johanna,  Julia,  Mikaela,  Ruth ,  Stina  och  Wilda. Mer av oss hittar du på FacebookInstagramPinterest,   webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

14 kommentarer:

 1. jag tycker den blev FANTASTISK! och instruktionen skulle passa fint som print att hänga ovanför soffan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha ja de kanske skulle kunna bli en tavla! :D tack ska du ha!

   Radera
 2. Vad coolt med en ballongdyna! :) kan tänka mig att det skulle gå hem hos barn t.ex. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. den skulle nästan passa bättre som en leksak, får se om jag ger den vidare till någon småtting :D

   Radera
 3. Tycker också att den är helt UNDERBAR!!!! Älskar sånt här!!

  SvaraRadera
 4. Så himla fin Julia! Älskar den!

  SvaraRadera
 5. Åh så himla finurligt! Hade lätt kunnat ha en sån här hemma. Och håller vrekligen med Johanna att illustrationen skulle passa så fint som affisch <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kanske den kunde det, får ta och printa upp den :D Kul att du gillade hunden!

   Radera
 6. Vilken toppenrolig och oväntad grej! Fantasifullt till tusen.

  SvaraRadera