×
Romantisk tårta med rosor

Romantisk tårta med rosor

Romantisk Tårta Med Rosor

Den här veckan tar många sportlov här i trakten men jag har valt att jobba på som vanligt. Kanske, om det är fint väder ska jag försöka ta och skida andra gången i vinter, men bara kanske. En sak jag åtminstone har på att-göra listan den här veckan är att planera min födelsedagstårta. Den kommer troligen att bli mer eller mindre rosa och ha en flamingo eller två på toppen - vi får se hur det slutar.

Före min födelsedags tårta dyker upp får man lov att kolla in vad jag bakade i december, när killen fyllde år! Då blev det en rätt romantisk en med rosor, frystorkade jordgubbar och mjölkchoklad på toppen.
Romantisk Tårta Med Rosor
Den här kakan kunde ha passat bra till alla-hjärtans-dag, men som vi alla vet är den dagen redan förbi. Nu får man istället baka denna till kommande födelsedagar, bröllopsdagar eller till fredagsmyset om man så vill.

Jag utgick från samma recept som till tårtan jag gjorde under hösten, till den med kottar på. Botten är alltså en red velvet färgad med rödbetor och fyllningen en fluffig frosting.
Romantisk Tårta Med RosorRomantisk Tårta Med Rosor Närbild

ROMANTISK TÅRTA MED ROSOR (ca. 10 bitar)


Tårtbotten - red velvet cake:

Du behöver: 2 rödbetor, 2 ägg, 3 dl socker, 3 dl rapsolja, 1 dl gräddfil, 1,5 tsk röd karamellfärg, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk kanel, 1 tsk mald ingefära, 1 tsk kardemumma, 1 msk kakao, 1/2 tsk vaniljpulver
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa två kakformar (18cm). Skala rödbetorna och riv dem sedan fint. Vispa ihop ägg och socker pösigt, rör därefter ner rödbetorna, rapsolja, gräddfil och karamellfärg. Blanda de torra ingredienserna i en skild skål och sikta sedan ner dem i kaksmeten. Häll upp smeten jämt mellan de två kakformarna. Grädda 40-45 minuter, kolla att kakan är torr i mitten. Låt svalna.

Frosting:

Du behöver: 100g smör, 400g färskost, 1/2 tsk vaniljpulver, 10-14 dl florsocker
Gör så här: Vispa smöret vitt och fluffigt (ca. 10 min, viktigt att vispa länge annars blir frostingen för lös). Rör ner färskost och vaniljpulver, blanda väl. Sikta till sist ner florsocker och rör om.

Montera tårtan:

Kakbottnarna behöver vara helt avsvalnade. Ställ sedan den ena kakbottnen på ett tårtfat och bred ut ett tunt lager med frosting. Ställ den andra tårtbotten upp och ner, ovanpå frostingen (på så vis får du en jämn tårta). Bred ett jämnt lager med frosting upptill och längs sidorna på kakan. Dekorera med rosor (skölj noggrant av och vira lite plastfolie runt stjälken), hackad mjölkchoklad, frystorkade jordgubbar, kanelstänger och kanel.
Romantisk Tårta Med Rosor

4 kommentarer

  1. men mmm, gott! så himla fin den var dessutom. hälften av grejen är ju hur det en ska äta ser ut, hehe!

    SvaraRadera
  2. Javisst! Speciellt om ens starkare sida är just att få det att se bra ut snarare än smakerna haha ;D

    SvaraRadera
  3. Vilken vacker tårta! Låter dessutom supergod. :)

    SvaraRadera
  4. Tack ska du ha! Ja det är faktist riktigt gott med red velvet :)

    SvaraRadera

Copyright © the GlassbergCREATED BY ThemeShine