Före min födelsedags tårta dyker upp får man lov att kolla in vad jag bakade i december, när killen fyllde år! Då blev det en rätt romantisk en med rosor, frystorkade jordgubbar och mjölkchoklad på toppen.

Den här kakan kunde ha passat bra till alla-hjärtans-dag, men som vi alla vet är den dagen redan förbi. Nu får man istället baka denna till kommande födelsedagar, bröllopsdagar eller till fredagsmyset om man så vill.
Jag utgick från samma recept som till tårtan jag gjorde under hösten, till den med kottar på. Botten är alltså en red velvet färgad med rödbetor och fyllningen en fluffig frosting.


ROMANTISK TÅRTA MED ROSOR (ca. 10 bitar)
Tårtbotten - red velvet cake:
Du behöver: 2 rödbetor, 2 ägg, 3 dl socker, 3 dl rapsolja, 1 dl gräddfil, 1,5 tsk röd karamellfärg, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk kanel, 1 tsk mald ingefära, 1 tsk kardemumma, 1 msk kakao, 1/2 tsk vaniljpulverGör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa två kakformar (18cm). Skala rödbetorna och riv dem sedan fint. Vispa ihop ägg och socker pösigt, rör därefter ner rödbetorna, rapsolja, gräddfil och karamellfärg. Blanda de torra ingredienserna i en skild skål och sikta sedan ner dem i kaksmeten. Häll upp smeten jämt mellan de två kakformarna. Grädda 40-45 minuter, kolla att kakan är torr i mitten. Låt svalna.
Frosting:
Du behöver: 100g smör, 400g färskost, 1/2 tsk vaniljpulver, 10-14 dl florsockerGör så här: Vispa smöret vitt och fluffigt (ca. 10 min, viktigt att vispa länge annars blir frostingen för lös). Rör ner färskost och vaniljpulver, blanda väl. Sikta till sist ner florsocker och rör om.
men mmm, gott! så himla fin den var dessutom. hälften av grejen är ju hur det en ska äta ser ut, hehe!
SvaraRaderaJavisst! Speciellt om ens starkare sida är just att få det att se bra ut snarare än smakerna haha ;D
SvaraRaderaVilken vacker tårta! Låter dessutom supergod. :)
SvaraRaderaTack ska du ha! Ja det är faktist riktigt gott med red velvet :)
SvaraRadera